Close
Λίστα αγαπημένων Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Λίστα Σύγκρισης
Αναζήτηση
Filters
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2019' 'Ιούλιος'

Η γύρη και οι ιδιότητές της

Η γύρη! Προϊόν φυτικής προέλευσης που απαντάται στα άνθη των φυτών. Αποτελεί το αρσενικό στοιχείο του άνθους και είναι το µμέσον µε το οποίο το αρσενικό γενετικό υλικό των φυτών µμεταφέρεται από τα αρσενικά (στήμονες) στα θηλυκά (ύπερος) πολλαπλασιαστικά όργανα των φυτών για να γίνει η γονιμοποίηση και να δέσει ο καρπός. Το σχήμα και το χρώμα της γύρης ποικίλλει ανάλογα με τα άνθη των φυτών. Όπως και η γεύση της φυσικά που μπορεί να είναι από πικρή και άγευστη μέχρι γλυκιά και ευχάριστη. 

Η πρόπολη και η συλλογή της

Η συλλογή της πρόπολης είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει ο κάθε μελισσοκόμος επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, αρκεί να χρησιμοποιήσει τη σωστή πρακτική και τα κατάλληλα μέσα.

Έρευνα για την πρόπολη της Σαμοθράκης με τη χρήση των σητών πρόπολης της ANEL

Στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Chemistry and Biodiversity (Χημεία και Βιοποικιλότητα) δημοσιεύτηκε πρόσφατα μία σημαντική έρευνα για την πρόπολη. Η έρευνα επικεντρώνεται στην ποιότητα και τις ιδιότητες της πρόπολης από το νησί της Σαμοθράκης και πραγματοποιήθηκε κατά τη διετία 2016-2018. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέλεξαν και ανέλυσαν 120 δείγματα από το πολύτιμο αυτό μελισσοκομικό προϊόν, από 7 διαφορετικές περιοχές του νησιού, σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους συλλογής.

Μελισσοκομικοί χειρισμοί Ιουλίου και συμβουλές για το καλοκαίρι

Μελισσοκομικοί χειρισμοί Ιουλίου και συμβουλές για το καλοκαίρι

Κατηγορίες