Close
Λίστα αγαπημένων Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Λίστα Σύγκρισης
Αναζήτηση
Filters

Ημερίδα Εκπαίδευσης στη Μελισσοκομία για Αρχάριους, Γνωριμία με το μοναδικό κόσμο της μέλισσας.

Με στόχο την γνωριμία και την εισαγωγή νέων ενδιαφερόμενων στον μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας, η ΑΝΕL διοργανώνει ημερίδα για αρχάριους, στις εγκαταστάσεις και το Μελισσοκομικό Πάρκο της Εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα θα είναι εξάωρη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/5/2023, τις ώρες 10:00-16:00

Οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν μελισσοκομικό εξοπλισμό που θα παρασχεθεί από την ΑΝΕL(μελισσοκομική μάσκα-μπουφάν και γάντια) για την πρακτική του εκπαίδευση και θα τους ανήκει, καθώς περιλαμβάνεται στην τιμή του σεμιναρίου.

 Πρόγραμμα

10:00: Προσέλευση-Εισαγωγή

10:30: Γνωριμία με τους κάτοικους της κυψέλης και τον κλάδο της μελισσοκομίας. Το μελίσσι ως υπεροργανισμός. Βιολογία, συμπεριφορά και ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του Έτους Βασικοί Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους (Θεωρία)

12:30: Διάλλειμα

13:00: Πρακτική εκπαίδευση. Επιθεώρηση μελισσιών από τους συμμετέχοντες

14:30: Διάλειμμα-Συζήτηση

15:30: Εξοπλισμός τρύγου και μελισσοκομείου Μελισσοκομικοί χειρισμοί και μελισσοκομικά προϊόντα (Θεωρία και πρακτική εξάσκηση)

16:30: Λήξη ημερίδας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου (Διδάκτορας Μελισσοκομίας Α.Π.Θ.). Ο συγκεκριμένος επιστήμονας, διαθέτει πολυετή πείρα στην μελισσοκομική έρευνα και πρακτική, με εικοσαετή εμπειρία στη διδασκαλία της μελισσοκομίας σε τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Α.Π.Θ, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και έχει συμπληρώσει περισσότερες από 200 ώρες ως εκπαιδευτής μελισσοκόμων σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, είναι συνεργαζόμενος ερευνητής με το Εθνικό Επιστημονικό Κέντρο της Γαλλίας (CNRS) και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (EPBA) για 16 έτη, στις θέσεις του Γραμματέα και του Αντιπροέδρου. Παράλληλα, είναι εγγεγραμμένος μελισσοκόμος από το 2000.

Κόστος συμμετοχής: 50,00€

Beekeeping Seminars

Κατηγορίες