Close
Λίστα αγαπημένων Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Λίστα Σύγκρισης
Αναζήτηση
Filters

Εταιρικό Προφίλ

 

Σύντομη Ιστορία

Η ANEL είναι μια σύγχρονη εταιρεία με μακρά ιστορία και άμεση σύνδεση με την πρακτική της μελισσοκομίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Εμμανουήλ Παντελάκη, μηχανικό και μελισσοκόμο, το 1968 στην Αθήνα.

 

Emmanuel Pantelakis when still a child with this parents at their beehives
Εικόνα 1: Ο Εμμανουήλ Παντελάκης όταν ήταν ακόμα παιδί με τους γονείς του στις κυψέλες τους.

 

Anastasia and Eleftherios Pantelakis, the children of Emmanuel, engaging in beekeeping with their father. The name ANEL comes from the initial two letters of their names.
Εικόνα 2: Η Αναστασία και ο Ελευθέριος Παντελάκης, τα παιδιά του Εμμανουήλ, ασχολούνται με τη μελισσοκομία μαζί με τον πατέρα τους. Το όνομα ANEL προέρχεται από τα δύο αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.

 

Η ANEL εισέρχεται στην αγορά της μελισσοκομίας σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας εξοπλισμό, εργαλεία και μηχανήματα μελισσοκομίας το 1968.

Στη δεκαετία του '90 η ANEL επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον σχεδιασμό και την παραγωγή εγκαταστάσεων επεξεργασίας - συσκευασίας μελιού.

Το 2000, εμπλουτισμένη με 33 χρόνια εμπειρίας, η ANEL αρχίζει να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, όπως προγράμματα κατάρτισης μελισσοκομίας σε χώρες της Αφρικής.

 

ANEL’s main facilities in Athens, Greece
Εικόνα 3: Οι κύριες εγκαταστάσεις της ANEL στην Αθήνα, Ελλάδα.

 

Είμαστε ο πρώτος ιδιωτικός οργανισμός που έγινε δεκτός ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Μελισσοκόμων (Apimondia), η καινοτομία και η αξιοπιστία μας έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή ομοσπονδία "APIMONDIA" δύο φορές.

Apimondia Awards for ANEL
Εικόνα 4: Τα βραβεία της Apimondia για την ANEL

 

Επί του παρόντος, η ANEL είναι μία από τις γνωστές εταιρείες παγκοσμίως που ειδικεύονται στη μελισσοκομία, ικανή να παραδώσει εξειδικευμένα σχέδια έργου για μελισσοκομικές μονάδες και για την επεξεργασία μελισσοκομικών προϊόντων. Ο μελισσοκομικός μας εξοπλισμός προτιμάται παγκοσμίως για την καινοτομία και την ποιότητά του. Συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ δίκτυο διανομέων σε όλες τις ηπείρους του κόσμου.

Σημαντικά επιτεύγματα:

 • Η ANEL εξυπηρετεί 23000 πελάτες, εκ των οποίων 5.000 δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.
 • Έχουμε φέρει εις πέρας περισσότερες από 100 μικρές, μεσαίες και μεγάλες βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεις συσκευαστηρίων μελιού.
 • Έχουμε εγκαταστήσει ή αναπτύξει περισσότερες από 300 μελισσοκομικές μονάδες.
 • Εξάγουμε τον γνήσιο μελισσοκομικό εξοπλισμό μας παγκοσμίως και συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε.

 

Πώς λειτουργούμε - Τι προσφέρουμε

 • Παρέχουμε διάφορα προϊόντα που κάνουν τις λειτουργίες ρουτίνας καλύτερες, ευκολότερες και με χαμηλότερο κόστος. Όλα τα προϊόντα μας περνούν από διάφορα στάδια πριν φτάσουν στα χέρια σας. Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται με συνεχή επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας μας, επαγγελματιών μελισσοκόμων και κυβερνητικών ιδρυμάτων. Η παραγωγή και η προώθηση ενός νέου προϊόντος ξεκινούν μόνο όταν είμαστε 100% σίγουροι ότι οι μελισσοκόμοι θα έχουν ένα πραγματικό εργαλείο για να εργαστούν.
 • Η μελισσοκομία και τα προϊόντα της έχουν ειδικά χαρακτηριστικά που διακρίνονται σύμφωνα με πολλές παραμέτρους όπως η γεωγραφική περιοχή, η φυλή των μελισσών και η ποικιλία της χλωρίδας του μελιού. Ο σχεδιασμός προϊόντων και υπηρεσιών πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις σχετικές παραμέτρους. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική στη μελισσοκομία και εμείς διαθέτουμε αυτή την εμπειρία, η οποία μεταφράζεται στα παγκοσμίως γνωστά προϊόντα μας και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μας.
 • Συνεργαζόμαστε παγκοσμίως με τις πιο σοβαρές εταιρείες εφοδιασμού και σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε τη δράση μας προκειμένου να παρέχουμε προϊόντα με την καλύτερη ποιότητα, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες του μελισσοκόμου και πάντα σε ανταγωνιστικές τιμές.
 • Προσφέρουμε και εγγυόμαστε εξυπηρέτηση μετά την πώληση και παρακολούθηση όλων των εργασιών που αναλαμβάνουμε. Αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε μετά από τόσα χρόνια.
 • Επενδύουμε στους τεχνικούς μας και συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας σε νέες τεχνολογίες και νέες τεχνικές παραγωγής. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να σας προσφέρουμε την εξυπηρέτηση μετά την πώληση που σας αξίζει και να σας ενημερώνουμε για τα νέα στον τομέα μας.
 • Η ANEL συνεργάζεται στενά με Γεωργικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα Μελισσοκομίας και συμμετέχει ενεργά σε σχετικές έρευνες. Οφείλουμε να είμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας και της εξέλιξης.
 • Διοργανώνουμε σεμινάρια μελισσοκομίας και άλλα σχετικά γεωργικά σεμινάρια που διδάσκονται από το προσωπικό μας που απαρτίζεται από  επαγγελματίες μελισσοκόμους και γεωπόνους.
 • Πραγματοποιούμε τη δική μας έρευνα και δοκιμή των προϊόντων μας στα δικά μας μελισσοκομεία που διευθύνονται από το προσωπικό μας. Στα ίδια μελισσοκομεία διδάσκουμε και εκπαιδεύουμε νέους στο χώρο ώστε να γίνουν μελισσοκόμοι.

 

Εγκαταστάσεις συσκευαστηρίου

Η ANEL εξειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στην εγκατάσταση πλήρως ή μερικώς αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων συσκευαστηρίων μελιού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί και εταιρείες συσκευασίας μελιού στην Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν. Η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται επίσης συνεχή τεχνική υποστήριξη και δυνατότητες αναβάθμισης. Έχουμε φέρει εις πέρας περισσότερες από 100 μικρές, μεσαίες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις γραμμών συσκευασίας μελιού:

 • 10 μεγάλες πλήρως αυτοματοποιημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις
 • 25 μεσαίες πλήρως ή ημι-αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις
 • Περισσότερες από 70 μικρές εγκαταστάσεις

Μάθετε περισσότερα για τις εγκαταστάσεις γραμμής συσκευασίας και ζητήστε προσφορά εδώ.

 

ANEL Packing Facilities

Example of honey packing line installations

Εικόνες 5 & 6: Παραδείγματα αυτόματων γραμμών συσκευασίας μελιού από την ANEL

 

Υποκατάστημα / ANEL Honey Park

 • Το 2014 η ANEL άνοιξε το υποκατάστημα της στη βόρεια Ελλάδα, έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας εκτός από τη διανομή προϊόντων, μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για την τοπική αγορά μελισσοκομίας.
 • Στον ίδιο χώρο δημιουργήσαμε το ANEL HoneyPark, ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη μελισσοκομία που επισκέπτονται σχολεία, μαθητές, οικογένειες και τουρίστες που επιθυμούν να μάθουν για τη μέλισσα, την πρακτική της μελισσοκομίας και την ελληνική χλωρίδα, για να διασκεδάσουν, να αγοράσουν μέλι και άλλα μελισσοκομικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και να δοκιμάσουν τις καινοτόμες υπηρεσίες όπως το Σπίτι Μελισσοθεραπείας.

ANEL HoneyPark in Thessaloniki

Εικόνα 7: ANEL HoneyPark, έξω από τη Θεσσαλονίκη 

ANEL Seminars

Εικόνα 8: Σεμινάρια μελισσοκομίας από την ANEL

 

Pollen collection program: 1800 hives 20tns/annually

Εικόνα 9: Πρόγραμμα συλλογής γύρης - 1800 κυψέλες, 20 τόνοι / ετησίως

 

Continuos presence in exhibitions all around the world

Εικόνα 10: Συνεχής παρουσία σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο